



Hidroînsămânțarea
Ce este hidroînsămânțarea ?
Hidroînsămânțarea este metoda cea mai eficientă pentru crearea de suprafețe cu vegetație foarte rapid, cu specii alese în funcție de pantă, localizare, întreținerea propusă și aspectul planificat.
Hidroînsămânțarea se realizează cu mașini care distribuie uniform, cu presiune, un amestec de semințe pregerminate, învelite în substanțe naturale care le mențin umiditatea, le fertilizează și le stimulează, amestecate cu materii care mențin amestecul ușor lipit pentru a nu permite migrarea și a controla uniformitatea și cu substanțe necesare dezvoltării vegetației, plus un colorant inofensiv, pentru a controla distribuția amestecului și a crea un aspect plăcut inițial.
Creem astfel rapid peluze, ecologizam gropi de gunoi, consolidăm ramblee etc.
Unde se folosește hidroînsămânțarea?
Hidroînsămânțarea este indicată pentru crearea de vegetație pe pante, pe marginea drumurilor și autostrăzilor, în baze sportive, în parcuri eoliene sau solare, în grădini sau parcuri de agrement, în livezi.
Vegetația însămânțată poate fi ierboasă (specii de gazon), cu flori (de diverse dimensiuni), cu specii de trifoi sau alte specii care se înmulțesc prin semințe.
Avantaje/ dezavantaje:
Față de gazonarea cu rulouri de gazon, are cost mai mic, dar densitatea și calitatea vegetației sunt mai slabe.
Față de însămânțarea uscată, rezultatul este mult mai bun și mai rapid, cu un cost apropiat. Tabloul de vegetație poate fi selecționat în funcție de culori, perioada de înflorire, rezistență la secetă, înălțime, necesități de consolidare a pantelor sau alte criterii legate de teren și sol.
Întreținerea necesară este redusă față de rulourile de gazon și față de plantele însămânțate uscat, dar este necesară irigarea, până la maturizarea plantelor și în perioadele de secetă naturală. Plantele hidroînsămânțatea se vor înmulți prin autoînsămânțare, dacă nu sunt tunse.
Perioada optimă pentru hidroînsămânțarea este mai extinsă decât la însămânțarea clasică, dar mai puțin extinsă decât la gazonarea cu rulouri.
Cum lucrăm?
Trimiteți e-mail la info@rulouridegazon.ro sau info@greenshop.ro , cu contactele dumneavoastră și spuneți-ne suprafața, locul, starea și înclinația terenului și termenul în care doriți să facem hidroinsamantarea.
Vă asigurăm de tot sprijinul nostru! Experiență noastră este amplă și avem toate utilajele pentru hidroinsamantare pe suprafețe mari, în mod eficient.
Folosim cisterne de hidroinsamantare FINN T90 HydroSeeder 3028, cu capacitate de L, care acoperă 1075 m2/ utilizare și tractoare adecvate.